Vurderer du ny nettside? Dette er greit å vite før du setter i gang

Virskomhetens nettside er et viktig utstillingsvindu og kontaktpunkt. Hva koster en ny nettside? Hvor lang tid tar det? Hva er viktig for å få en god nettside? Her finner du svaret.

 1. Hvorfor må jeg ha ny nettside?
 2. Hva koster en ny nettside?
 3. Hva er en god nettside?
 4. Hvor lang tid tar det å lage en profesjonell nettside?
 5. Hvilke firma tilbyr å lage nettside?
 6. Nyttig lesestoff

Hvorfor bør du ha en nettside?

 • Økt synlighet: En nettside gjør det mulig for potensielle kunder å finne bedriften online. Det utvider rekkevidden langt utover det lokale markedet.
 • Tilgjengelighet hele døgnet: En nettside er alltid tilgjengelig, noe som betyr at kunder kan besøke siden og finne informasjon om produkter og tjenester når som helst, uavhengig av åpningstider.
 • Profesjonell fremtoning: En godt designet nettside gir et profesjonelt inntrykk og kan øke troverdigheten til bedriften.
 • Markedsføring og salg: Nettsiden kan brukes til å markedsføre produkter og tjenester og til og med selge dem direkte gjennom e-handel.
 • Kommunikasjon med kunder: Nettsiden kan tilby kontaktinformasjon, hjelpe til med kundeservice gjennom FAQ-seksjoner eller chatbots, og holde kunder informert med nyheter og oppdateringer.
 • Sosialt bevis og omtaler: En nettside kan vise frem kundeanmeldelser og suksesshistorier, noe som kan tiltrekke nye kunder.
 • Innsikt: En nettside gir mulighet til å samle inn data om besøkende, som kan brukes til å forbedre markedsføringsstrategier og kundeopplevelser.
 • Konkurransefordel: Å ha en profesjonell nettside kan skille en bedrift fra konkurrentene, spesielt hvis de ikke har en sterk online tilstedeværelse.
 • Kostnadseffektivitet: Å vedlikeholde en nettside er ofte mer kostnadseffektivt sammenlignet med andre markedsføringsformer, som trykte medier eller fjernsynsreklame.
 • Internasjonal rekkevidde: En nettside gir mulighet til å nå internasjonale markeder, noe som kan være spesielt viktig for bedrifter som ser etter global ekspansjon.
Sosiale medier
Med en responsiv nettside blir firmaet tilgjengelig over alt. Foto: Adobe Stock

Hva koster en ny nettside?

Det er ikke alltid enkelt å få oversikt over priser i denne bransjen. Medie- og designbyrå har nettsider som sjeldent gir deg svar på hva det vil koste å lage en ny nettside. Dette gjør prosessen med å få oversikt til en lite brukervennlig affære, som jo er litt av et paradoks. Vi kan gjøre det enklere for deg.

 • En organisasjon bør minimum investere 10 000,- i en nettside, og samme årlige sum i drift.
 • Men! Det anbefales å investere minimum 50 000, og det samme i drift og innholdsproduksjon. En god webdesigner har ofte høyere utdannelse og lang erfaring. Det vil være en investering som vil resultere i økt synlighet, salg og profesjonalitet.

Av erfaring ligger timepris for en webdesigner fra kroner 900,- og oppover. Dette gjelder reelle fagfolk, som har utdannelse og erfaring. Du kan finne rimeligere løsninger ved å anvende freelancere eller utenlandske selskap, men da må du også være obs på risikoen det innebærer.

Fagfelt som UX og UI-design er viktig når nettsider utformes. Foto: Adobe Stock

Designpakker ligger som nevnt normalt på kr. 10 000,- og oppover, i tillegg kommer det månedlige utgifter. De rimeligste løsningene er basert på ferdige maler. For omfattende prosjekt kan nettsideløsning koste flere hundretusen kroner.

Noen firma velger å selv lage nettsiden. Dette er ikke å anbefale om du ikke vet hva du gjør, for en dårlig nettside gjør mer skade enn nytte. Det er også tidkrevende for nybegynnere, tid som ellers kunne gått med til bedriftens kjernevirksomhet.

Du bør ha kjennskap til grensesnitt, fargepalett, profilmanual, UX-design og søkemotoroptimalisering for å sikre at sluttproduktet gir reell verdi. Det er også krav til universell utforming.


Hva er en god nettside?

 • Responsivt design. Det betyr at den skaleres og fungerer like godt på alle enheter, som mobil, pc og nettbrett.
 • Lett å navigere.
 • Rask. Siden må ha optimalisert kode og optimaliserte bilder. Dette er viktig fordi søkemotorer måler dette og straffer sider som laster tregt.
 • Sikker.
 • I tråd med lovverket. Det er strenge regler som GDPR som må følges Løpende oppdatert. Universell utforming.
 • Riktige farger. Det visuelle må være balansert og gjennomtenkt, da ulike farger kommuniserer ulike budskap og følelser.
 • Synlig. Innholdet er enkelt å finne i søkemotorer.
 • Egenart. Den skal ivareta bedriftens visuelle profil og være gjenkjennelig.
Ny nettside for bedrift?
Ny nettside for bedrift? En velfungerende nettside blir et godt verktøy for bedriften. Foto: Adobe Stock

Hvor lang tid tar det å lage en profesjonell nettside?

Normalt tar det minimum to uker å gjøre en grundig nok jobb. For store og avanserte prosjekt kan det ta måneder. Det er også viktig å sikre vedlikehold og videre utvikling av nettsiden. En god nettside utvikles og forbedres kontinuerlig.


Andre design- og mediebyrå som tilbyr nettsideløsning

Her finner du også en oversikt over firma som også oppgir priser på sine hjemmeside-løsnigner:


Nyttig lesestoff