Avisbud

1992-1998

13 år gammel tok jeg mitt første steg inn i arbeidslivet og har blitt der siden. Ofte ved å kombinere arbeidsliv med utdannelse. Det startet her. Å stå opp klokken 5 og være første mann til å lese siste nytt lærte meg nytten av å komme raskt igang.

Første digitaliseringsprosjekt

1997

Det ble pauseår på videregående. Interessen for data var større enn for diktanalyse, men den kunnskapen fantes den gang ikke på skolen, den ble lært hjemme. Friåret ga mulighet til å lære det skolen ikke kunne, og det ble også første gang jeg fikk mulighet til å digitalisere. Den lokale kirken fikk nyss i min ledige tid og der ble jeg ansatt til å transformere kontoret fra papiravhengighet til PC, med arkiv flyttet fra skuffer til harddisk. Med fornyet driv gikk jeg tilbake til videregående, med tilhørende diktanalyse.

Postbetjent

1998-2003

Da ungdomsskolen ble erstatt med videregående gikk jeg også fra å være avisbud til postbud. Her var jeg også tillitsvalgt i alle år. Dette var tiden da maskinlesing gjorde sin inntreden, nye digitale informasjonssystem erstattet arkiv og mapper. Det tradisjonstunge postvesenet tilpasset seg digitalisering.

Livet i uniform

2003-2007

Jeg underviste i samband og informasjonssystemer i førstegangstjenesten og seilte langs norskekysten, til Russland og rundt Svalbard som vervet på ærverdige KNM Narvik. Jeg ble del av den aller første besetningen til KNM Otto Sverdrup og erfarte omstilling fra gamle slitte fartøy til NATOs mest moderne.

Blant de heldige utvalgte

2005

Etter en førstegangstjeneste med toppresultater innen signal, radio og marine, og gode skussmål som instruktør ble blant de som var heldig og dyktig nok til å bli valgt ut til SIS-utdannelse (sambands- og informasjonssystemer). Med toppresultater innen elektronisk krigføring, taktiske signalforskrifter, optisk kommunikasjon og signal gikk ferden videre til KNM Narvik.

Redaktørstyrt nettdebatt

2007-2012

Kan nettdebatten bidra til pressens samfunnsansvar? Min inntreden i det som da var Hardware.no (nå VG-eide Tek.no) startet med ansvaret for et av Europas største nettforum. Et pionerarbeid ble utført for å drive forumet i henhold med redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Et arbeid som for alvor ble satt på prøve under terrorangrepet i Oslo og på Utøya.